Home
Gestalt-therapie
Lichaamswerk
Je adembeweging
Ervaringen
Wie ben ik?
Tarieven
Privacy regelement
Contactformulier

Je adembeweging

 

Als je adem hoog is, zit je meestal 'in je hoofd'. Je piekert over gisteren of je droomt over morgen. Vaak ben je dan bezig met je omgeving en 'wat een ander ervan vindt'. Dat is een lastig iets om steeds mee bezig te zijn. Het maakt je onzeker en eigenlijk doe je het 'nooit goed'. Het is dan ook zaak om je eigen mening belangrijk te gaan vinden, los van wat een ander vind. Hara steunt je om hier sterker in te worden. 

 

Hara is Japans voor buik, de Hara oefening gaat over het zoeken naar het juiste midden.

 

De Hara oefening is een belangrijk onderdeel binnen het Gestalt- en lichaamswerk van deze praktijk. Het is het oefenen van het 'hier en nu'. Niet morgen, niet gisteren, maar 'hier en nu'. Dit kan je de hele dag door oefenen.

Meditatie is eigenlijk een Hara oefening. Als je je tijdens de meditatie concentreert op je 'adembeweging', zal je er ook in het dagelijks leven meer op letten. En hoe meer je aan 'Hara denkt', hoe meer je adem zal zakken naar je buik. Dat is niet iets wat je moet forceren, dat gaat vanzelf. Mits je je Hara oefeningen doet.

 

 

Mediteren doe je, zittend op je kruk of je kussen, het liefste in stilte. Je richt je aandacht op je adembeweging en als er andere gedachten in je opkomen, blaas je die weg, alsof het wolkjes zijn. Steeds opnieuw richt je je aandacht op je adembeweging.

Door de meditatie leer je je hoofd wat stiller te maken, je te concentreren en te focussen. Als je regelmatig mediteert, zal je merken dat het je steeds beter lukt om in het dagelijks leven met je aandacht bij jezelf te zijn. In plaats van mee gesleurd te worden in de waan van de dag en je omgeving.

 

Het is mogelijk een individuele sessie meditatie-instructie te krijgen. In de cursussen lichaamswerk-en meditatie krijg je ook instructie in meditatie.KRISHANMURTI:

Meditatie is gewaar zijn van elke gedachte en van elk gevoel.

Het gaat niet over goed of fout, maar over het gadeslaan en mee bewegen

 

 

 

 


                                                                                

Top
praktijk@gestalt-lichaamswerk.nl: 06-26706979