Home
Gestalt-therapie
Lichaamswerk
Je adembeweging
Ervaringen
Wie ben ik?
Tarieven
Privacy regelement
Contactformulier

Wie ben ik?

 

Mijn naam is Edith Fronczek

 

In mijn kinderjaren heb ik een aantal pijnlijke en verdrietige ervaringen meegemaakt.

Toen ik twintig jaar was, woonde ik zelfstandig en zat ik keurig op een vervolgopleiding. Maar ik voelde me niet gelukkig. Ik vond een heleboel voor andere mensen gewone zaken, ingewikkeld. Ik vermoedde ik dat dit te maken had met mijn ervaringen als kind. Ik ging op zoek naar hulp, om geholpen worden met het verwerken van mijn pijnlijke jeugd. Van mijn twintigste tot mijn dertigste jaar heb ik veel hulpverleners 'gehad'. Ik knapte er soms wat van op, maar er was niets wat beklijfde.

Vanaf mijn 31e jaar heb ik gestalt tehrapie gehad bij gestaltschool 'Bolt' in Zaltbommel. De nuchterheid van gestalt-therapie trof me meteen. Er werd door de therapeut niets ingevuld, er werden geen diagnoses gesteld en ik werd niet uitgelachen. Met name door dat laatste heb ik geleerd mezelf serieus te nemen. Ik heb tien jaar gestalt-therapie gehad en tegelijkertijd de opleiding tot gestalt-therapeut gevolgd. In die tien jaar heb ik geleerd om zelf mijn verantwoording te nemen, zelf na te denken, zelf te voelen en mezelf serieus te nemen. Ik wijs nu niet meer met een beschuldigende vinger naar anderen, maar ik onderzoek mezelf en wil kijken naar mijn eigen aandeel. Mijn jeugdervaringen hebben een plek gekregen en ik heb er nu minder pijn van.


Ik wil wat ik heb geleerd graag doorgeven. Ik ben dan ook dankbaar en blij dat ik andere mensen kan helpen in mijn 'Praktijk voor Gestalt- en Lichaamswerk'.

 


De basis van mijn werk is de theorie van 'F. Perls, P. Goodman en R. Hefferline'. 

Ik werk met beeldende middelen'. Daarnaast is er veel aandacht voor 'Lichaamswerk', gebaseerd op de Bio-energetica  ontwikkeld door 'Alexander Lowen' en voor de beoefening van ZaZen meditatie gebaseerd op 'Durckheim'. 

 

Ben je geïnteresseerd? Neem dan voor meer informatie of het maken van een afspraak contact met me op. Dit kan zowel telefonisch als via het contactformulier. Je kan meestal binnen één of twee weken voor een intakegesprek terecht. Dit is  een vrijblijvend. Daarna besluiten we of en hoe we verder willen gaan.

 

Top
praktijk@gestalt-lichaamswerk.nl: 06-26706979